Algotherm Esztétika Budapest - Rosacea, érzékeny bőr, bőrpír hatékony kezelése

Érzékeny a bőröd?
Hatékony megoldás a kipirosodásra!

Mi tudjuk milyen kellemetlen ha a legkisebb szélre is lángba borul arcod.
Professzionális bőrnyugtatás szakember segítségével!

A legkisebb irritációra kipirosodik az egész arcod?

Megértjük, ismerjük a problémádat, és azt is tudjuk hogyan szabadulj meg tőle!

Bőrpír, érzékeny bőr és amit tudnod kell róla!

Először is tudnunk kellene mi is az. Sajnos még kozmetikusaink is keverni szokták, ugyanis míg a coupreosa kozmetikailag kezelhető, a rosacea már kevésbé, inkább orvosi esetnek minősíthető. A couperosa főként az orcákon kiinduló hajszálértágulatok összessége, a bőr felszínén pirosas réz színűek ( innen a neve is). Túlszaporodott hajszáledényekből keletkezik, színét tekintve lehet világosvagy sötétvörös, esetleg violás-lilás. Leggyakrabban a bőrön (tűzfolt), ritkábban nyálkahártyán fordulhatnak elő.

Úgy veszed észre magadon, hogy tartósan pirossá válik az orca részed akkor is, ha csak egy pohár vörösbort iszol, vagy hirtelen hidegrőlmelegbe érsz és az ilyenkor fellépő arcpír csak nagyon lassan múlik el. Bőröd érzékennyé válik, és kis fűszeresebb étel vagy idegi feszültség után is azonnal produkálni tudsz egy tulipiros orcát, ami viszont kellemetlenül érint. Amikor a couperosa „ elmérgesedik, vagyis gyulladásos formát ölt, akkor beszélünk rosacea-ról. Ez már jellemzően orvosi eset, nőknél főleg 50 év felett tipikus, és az orca, áll területén jellemző, míg férfitársaink a „borvirágos orr” tüneteit mutatják.

érzékeny bőr, bőrpír, érzékenység, rosacea, cuperosa, lángoló bőr, bőrnyugtatás, érzékeny bőrre
érzékeny bőr, bőrpír, érzékenység, rosacea, cuperosa, lángoló bőr, bőrnyugtatás, érzékeny bőrre

Hogyan alakul ki rosacea, couperosa?

Legfontosabb tényező a megelőzés, hiszen a rosaceak és couperosak nagy része, mint kiderült nem öröklött hajlam, hanem szerzett probléma. Bármilyen bőr el tud jutni ilyen mélységekig, elég ha csak rosszul, vagy nem ápoljuk, nem táplálkozunk megfelelően és károsítjuk bőrünket. Hogyan?

 • bulizol (alváshiány, fáradtság, cigarettafüst, izzadtság stb…), alkohol sok(k), és lefekvésnél nem mosod le a sminked sem
 • ritkán kened a bőröd annak megfelelő védőkrémmel, így nyáron felég, télen kiszárad és egyre kevésbé tudja visszaregenerálni a saját védőrétegét a felhámon.
 • chips, fűszeres ételek, vérbőségfokozó, vegyszerek a műanyag vacak kajákban
 • nyomkodod az arcod, ha pattanást látsz magadon jobb esetben kézmosás után…

Inkább előzd meg, mint orvosold! Hatékonyabb, kényelmesebb és olcsóbb!

Megelőzni könnyebb mint orvosolni vagy elfedni!

Amint látod, egy összetett problémáról beszélünk, ami nemcsak az érzékeny bőrt érinti. Ha már érzékeny a bőröd, kívülről és belülről is tenned kell az egyensúly és védelem visszaállításáért. A belső javításban tanácsaink:

 • Kerüld a forró ételek, italok, alkohol túlzott fogyasztását
 • Belsőleg jól jönnek ilyenkor a vitaminok, amik az érfalak rugalmasságáért is dolgoznak, ill. szabadgyök megkötő tulajdonságokkal bírnak, energetizálnak, mint C és E vitamin, A vitamin, ß karotin, dexpanthenol (B5 provitamin) és különösen jót tesz a Q10 koenzim.
 • Ásványi anyagok tekintetében: szelén szilícium, vas pótlás javallott!

Külsőleg: Egyszerű dolgokat írunk le, ami mellett könnyű elsiklani, azonban ha betartod, „sikersztori” lesz a bőrápolásod és egészséged, nem pedig horror dráma.

 • Télen védőkrém, nyáron naptej, fényvédő, kalap
 • Mindennapos esti lemosás ( nyugtató, hűsítő anyagokkal, ami akár lehet kamillatea is, ha arra nem vagy érzékeny vagy az Algothermes kedvelt Micella tonikunk)
 • Éjszaka regenerálódik a bőröd a legintenzívebben, így este használj inkább erősebb nyugtató és érfaljavító anyagokban gazdag kozmetikumokat ( Algotherm Algo sensi termékcsaládja)
 • NEM szabad használnod erős mechanikai peelinget, szalicilsavas termékeket, erős hámlasztókat, vérbőségfokozó anyagokat, erős mechanikai ingernek (dörzsölés, magőrleményes radírok) vagy hőhatásnak (szauna) sem teheted ki tartósan a bőröd.
 • Nyugtató és érfalrugalmasító anyagokat használj, mint vadgesztenye kivonatos termékek, körömvirág, echinacea, aloe, kamilla, zöld algák
 • Ha a couperosad rosszabbá válik és gyulladásos gócok, apró szövetburjánzások jelennek meg rajta, szakavatott szem hiányában, aknénak vagy pattanásnak fogod érzékelni az elváltozást, így arra való termékeket fogsz használni, ezek azonban csak erősíteni fogják a rossz állapotot, hiszen pont ellenkező hatóanyagokat tartalmaznak, mint amire bőrödnek szüksége van!
 • Fontos a külső védőpajzsod visszaállítása a bőrön, tehát hidratálni és zsírozni kelle a bőröd, illetve fedni, takarni, amit legjobban zöld pigmentes fedő make-upokkal tudsz (Color Controll/ CC krémek), vagy magas fényvédő faktorszámú BB termékekkel (Algotherm BB krém).
érzékeny bőr, bőrpír, érzékenység, rosacea, cuperosa, smink

Kezelés vagy felületi elfedés?

A couperosas, érzékeny bőrök esetében mindkettőnek fontos szerepe van a kozmetikában. A probléma látható jelei legtöbbször jobban zavarják a pacienst, így nagyobb gondot fektet a „ takarásra”, mint a valódi ok kezelésére. Sokszor a vendég úgy oldja meg ezen bajait, hogy egy erős pigmentált alapozóval elfedi a látható jeleket, közben pedig orvosi javallatra corticoid származékokat szed, ken. A corticoidok viszont még áteresztőbbé és érzékenyebbé teszik a felhámot, az erős vastag fedősmink pedig eltömíti és oxigénhiányossá teszi a bőrt, így ezek a megoldások nem tekinthetőek hosszútávon megoldásnak.

Neked is lehet szép, egységes arcbőröd!

Lehet, hogy most reménytelennek érzed a helyzetet, de hidd el, a bőrpirosság legyőzhető.

Valós megoldás a bőrpírre kizárólag természetesen!

Az Algotherm hívők azonban megint csak máshogy gondolják a bőrük megóvását, és az ehhez vezető utat. Kizárólag a természet adta javak, a tenger adta hatóanyagok és a biológia és anatómia, fiziológiai funkciók képezik alapját az érzékeny bőrre való termékeinknek.

Megoldás csakis a megelőzés és szinten tartás lehet, ahol nem engedjük elfajulni a couperosat, megfelelően tisztítjuk, trenírozzuk és óvjuk a bőrünk, odafigyelve a kiváltó okok közt felsorolt ételekre és hajlamosító tényezőkre. Vagyis mentjük, ami menthető, védjük ami védtelen, és arra edzük, ami gyenge.

érzékeny bőr, bőrpír, érzékenység, rosacea, cuperosa, lángoló bőr, bőrnyugtatás, érzékeny bőrre

Kozmetikusaink

Hirmann Anita, kozmetikus, Budapest 2. kerület, professzionális kozmetikum, Algotherm

Hirmann Anita

"Hirmann Anita - "Biológia kémia szakos tanárként váltottam 20 éve a kozmetikai pályára és azóta is töretlen lelkesedéssel kezelem vendégeimet. 12 éve dolgozom az Algotherm tengeri kozmetikumokkal és oktatom kozmetikustársaimat azok használatára. Kezeléseimet francia protokollok szerint építettem fel a kényeztető, szeretetteljes ápolás szellemében."

"Bakos Barbara - "Több mint 10 éve dolgozom kozmetikusként. Kedvenc területem az „anti ageing”, a bőr fiatalságának megőrzése, vitalitásának növelése. Több szakmai tanfolyamon, előadáson voltam a múltban és jelenlg is folyamatosan képzem magam, hogy vendégeim problémáit a lehető legnagyobb szakmai odaadással tudjam kezelni. "

B, kozmetikus, Budapest 2. kerület, professzionális kozmetikum, Algotherm

Bakos Barbara

KERESSÜNK IDŐPONTOT!

Jelentkezz be most!

+36 20 256 9072
(Ha nem vesszük fel visszahívunk!)

Algotherm Esztétika

Budapest 2. kerület Fényes Elek u. 5

Mit tegyek ha nem vagyok budapesti?

Ne csüggedj mert, ha írsz nekünk mi visszahívunk és segítünk olyan étrendet és termékeket összeállítani amivel hatékonyan tudsz a problémáddal szembeszállni.

Az érzékeny bőr törődést és ápolást igényel

Nálunk mindent elolvashaszt arról, hogyan is működik ez a kezelés a bőrödön.


Termékleírások itt »

Érdekelnek a termékek »

Érdekelnek a kezelésárak »